Världens dödligaste ormar
-- Advertisement --

De dödligaste ormarna på jorden.


Ormar anses vara de mest skrämmande djuren i djurriket, och med all rätt. Det har rapporterats att det sker ungefär 5,5 miljoner ormbett årligen. Av dessa är 1,8 miljoner giftiga, vilket leder till över 90 000 dödsfall. Vi kan tacka många av dessa ormar för dessa dödsfall.


Kungskobra


Image title


Kungskobran är världens längsta giftorm. Den finns huvudsakligen i Indien och andra delar av Sydostasien. Kungskobrans gift angriper offrets centrala nervsystem vilket resulterar i smärta, yrsel och slutligen förlamning. Det har rapporterats att döden kan inträffa så snabbt som inom 30 minuter utan motgift. Giftet är så dödlig att det kan döda en stor elefant.


EchisImage title


Echis dödar fler människor än någon annan orm varje år. Även om den bara blir 30-90 cm lång, kan dess giftiga bett göra mycket skada. Deras gift innehåller hemotoxiner och cytotoxiner, vilket orsakar blödningar i kroppen, inklusive möjlighet att få intrakraniell blödning. Många av dessa ormar finns i områden där modern medicin inte finns. Därför får offren ibland lida en lång plågsam död.
-- Advertisement --


-- Advertisement --